Rucking - ryggsekk og behagelig tempo

Rucking - ryggsekk og behagelig tempo

Publisert av Svein Olav Nymoen den 25.08.21.

Det er Norway Ruck som står bak «rucking», der en ikler seg lett mosjonsantrekk, fyller en sekk med tre kilo vekt og blir med på tur i gater, på stier, grus- eller skogsveger.
Her i landet er det Per Ivar Steen som er leder. Han ledet også an på tirsdagens tur, som gikk fra Romsaasparken til Raknehaugen, der det ble ei pause med hyggelig prat, litt historie og tid til å bli kjent med hverandre. Etter pausen ble turen lagt via Ljøgot gård, langs fine skogsveger til Nordbytjernet og tilbake til Romsaasparken. Hele turen tok omtren to og en halv time og ble 8,2 kilometer.

På turen til Raknehaugen stoppet vi ved infoskiltet om funnet
av mammutstøttann på Haug. Foto: Svein Olav Nymoen.

 Basic rucking er for alle
Per Ivar Steen ga oss litt informasjon om hva dette dreier seg om, og viste til Norway Ruck sin facebook-profil der det står at rucking har sin opprinnelse hos hæravdelingene og spesialstyrkene! Rucking er den sivile utgaven, vekten i sekken er det utslagsgivende. På denne måten kan flere gå samme strekning i samme tempo. Basic rucking er sosialt, gir god trening og er gratis!


Skilt ved Raknehaugen som forteller litt av historien.
Foto: Svein Olav Nymoen.

 - Alle skal starte samtidig fra samme sted, og komme sammen til turens mål. Det gir en god følelse av samhold og mestring, sier Steen, og legger til at rucking er for alle – store og små – sivile eller militære – veteraner og andre.

 #Turveteraner
Rucking kan gjerne kombineres med NVIOs eget arrangement #Turveteraner, der alle lokalforeninger oppfordres til å få i gang turer for egne medlemmer. Dette arrangementet er nytt av året og har varighet fram til og med 31. oktober.
I NVIOs folder for dette står det følgende: «Bli med å gå på tur gjennom NVIOs lokalforening! Det er ulike milepæler i antall kilometer og flere premier blir trukket og tilsendt for hver milepæl. Det er lokalforeningen som godkjenner tur og kilometer, og sender dette inn til NVIO sentralt. Vi anbefaler hver lokalforening å ha en kontaktperson eller primus motor i dette arbeidet.
Det blir trukket flere premier ved hver milepæl og i tillegg vil det hver måned bli trukket ut ytterligere premier for bilder brukt med hashtaggen #Turveteraner og #NVIO.
Alle vil også motta diplom for antall kilometer de fikk til slutt når perioden er over. Vi håper mange vil spre sine turer på Instagram eller Facebook, og gleder oss til stor variasjon over hele landet. Lykke til og god tur!»


Vibeke Strand fra NVIO og Svein Olav Nymoen, NVIO avd. 
Øvre Romerike.

 Hver mandag kl. 18.00 ut arrangementsperioden går det tur fra amfiet i Romsaasparken på Jessheim.
Følg for øvrig med på facebook-profilene til NVIO og Norway Ruck.