Kaffe, vaffel og interessant fortelling

Kaffe, vaffel og interessant fortelling

07.12.23 13:14 av Svein Olav Nymoen

6. desember 2023. Kaffe og vaffel i veteranhuset, der John Einar Hynaas kom og fortalte om sin mangfoldige militære karriere. Til treffet kom det bare seks tilhørere, som fikk ei interessant historie fra et rikholdig yrkesliv innenfor Forsvaret. Takk til Hynaas for foredraget, takk til dere som kom og takk til Magnar Aae som stilte opp og hjalp til med det nødvendige.

Les mer
Svært vellykket fårikåltreff

Svært vellykket fårikåltreff

15.10.23 21:39 av Svein Olav Nymoen

14. oktober 2023. Første store arrangement i veteranhuset på Trandum i NVIO avd. Øvre Romerikes regi, for veteraner, ledsagere og barn. Fårikåltreffet samlet 37 rundt bordene, og hovedretten smakte fortreffelig. Terje Røberg var kokk og mester for dette. Wenche N. var med på dekking og pynting av bord i forkant av treffet samt rydding etterpå. Ryddingen var det også flere som deltok i. Takk til alle dere. Og takk til samtlige for deltakelsen. Uten gjester intet gilde.

Les mer
Årets første «Forsvarets veterantreff»

Årets første «Forsvarets veterantreff»

01.02.23 11:21 av Svein Olav Nymoen

31. januar 2023. Årets første veterantreff med god deltakelse - 21 sultne og prateglade veteraner. Som vanlig var pizzaen god og det var ikke mange bitene igjen da gildet var over. I forkant av treffet hadde styret møte, der det i hovedsak ble behandlet saker av orienteringskarakter, men også saker som det må jobbes litt mer med. En kort orientering om foreningens økonomi og et førsteutkast av årsberetningen for 2022 var også på sakslista.

Les mer
Kampen om Narvik

Kampen om Narvik

27.12.22 10:54 av Svein Olav Nymoen

26. desember 2022. Styret luftet ideen på siste styremøte i år, og Terje Røberg omfavnet ideen. Han fulgte med på premièredato og fikk 15 gratisbilletter til filmen "Kampen om Narvik" i Ullensaker kino. Dit kom det 13 som fikk seg plass foran lerretet - åtte veteraner og fem ledsagere. De som kjenner historien sier at filmen gir et troverdig bilde av hendelsene våren og sommeren 1940. Etter filmen ble noen av oss igjen i kafeen og tok en kaffekopp på lokalforeningens regning. Hyggelig å møtes på denne måten. Tiltaket ble tatt godt imot av deltakerne, og vi skal forsøke å få til lignende seinere. Så da håper vi alle som melder seg på også kommer. Takk til Ullensaker kommune for billettene. Godt nytt år! Bildet: Magnar Aae, Svein Olav Nymoen, Terje Røberg og Håvard Faller.

Les mer
Inntrykk fra Folk og Forsvars studietur til Haag

Inntrykk fra Folk og Forsvars studietur til Haag

08.12.22 13:42 av Svein Olav Nymoen

Generalsekretæren i NVIO videresendte en invitasjon fra Folk og Forsvar som arrangerte en studietur til Haag 7. – 10. november. Denne invitasjonen gikk til NVIOs forskjellige lokallag hvor det ble utlyst en plass på denne studieturen som NVIOs representant. (Artikkelen er forkortet. Hele saken kan fås tilsendt på e-post ved henvendelse til nymoensveinolav@gmail.com. Redigeringen er gjort med samrykke fra Trond Fjell.)

Les mer
VETERANTREFF

VETERANTREFF

26.10.22 10:09 av Svein Olav Nymoen

25. oktober 2022. Forsvarets veterantreff hos Peppes Pizza på Jessheim samlet 19 deltakere denne gangen. I forkant av treffet hadde styret møte, og de fleste punkter på dagsorden ble informert til treffet. Blant sakene som ble behandlet var oppussing av rom i veteranhuset på Trandum og deltakelse i spleis for huset som helhet. Det ble foreløpig satt av 2000 kroner til maling og utstyr til rommene våre og 5000 kroner til spleis. Spleisen ligger ute på lokalforeningens facebook-profil og hjemmesiden ovre-romerike.nvio.no. Som vanlig var det god stemning og god pizza. (Bildet er fra et tidligere treff.)

Les mer
Kieltur i tåke og sol

Kieltur i tåke og sol

24.10.22 10:10 av Svein Olav Nymoen

En kan kanskje kalle Kiel-turen en tradisjon nå, etter at den er gjennomført tre ganger. Første gang i 2019, så ble det et opphold til 2021 på grunn av pandemien - før vi igjen kunne reise fredag 21. oktober. Avreisedagen var ganske grå, men deltakerne var lyse til sinns.

Les mer
Fin og lærerik tur til ravinene

Fin og lærerik tur til ravinene

01.06.22 23:08 av Svein Olav Nymoen

Den femte turen i turprogrammet denne sommeren gikk til ravineområdet sør for hovedflyplassen. Utover ettermiddagen kom det noen kraftige byger, men da turen startet, hadde skyene sprukket opp og regnet gitt seg. Noen steder på turen var det litt glatt og sleipt, men ikke verre enn at det fint gikk an å ta seg fram. Bildet: Kjetil Asak, Vidar Hansen og Wenche Nymoen på tur ned i ravineområdet. Ravinene innehar Nord-Europas største sammenhengende oreskog, og ble dannet på slutten av istiden for 10000 år siden, da vann gravde seg fram under den tjukke isen. Foto: Svein Olav Nymoen.

Les mer
Glimt fra 8, mai

Glimt fra 8, mai

09.05.22 12:58 av Svein Olav Nymoen

NVIO avd. Øvre Romerike deltok i flere aktiviteter på Frigjørings- og veterandagen. Siden artikkelforfatteren var på sykkeltur fra Bæreia til festningen i Oslo, har jeg ingen historikk om øvrige arrangementer. Det jeg vet er at ett medlem var med på arrangement i Nannestad og flere medlemmer deltok under minneseremonien i Trandumskogen. Derfor blir det fortelling fra "På hjul med veteraner" og glimt fra Trandumskogen. Bildet viser Magnar Aae, Geir Stokker og Terje Røberg som flaggvakter under seremonien. (Foto: Røberg)

Les mer
Fin tur til Haslertårnet

Fin tur til Haslertårnet

04.05.22 21:20 av Svein Olav Nymoen

4. mai 2022. Alle gode ting er tre. Så får vi håpe den fjerde og flere følger med... Denne onsdagen med #Turveteraner gikk til Hasleråsen, med start fra Hasler, der det i "gamle dager" var gartneri. I dag er drivhusene omgjort til lagringssted for campingbiler og kanskje noen båter i vinterhalvåret. Fotos: Svein Olav Nymoen.

Les mer
Andre tur for #Turveteraner

Andre tur for #Turveteraner

27.04.22 21:06 av Svein Olav Nymoen

27. april 2022. Vårsola dukket fram i god tid før den andre turen i prosjektet #Turveteraner gikk av stabelen fra Eidsvollsbygningen. Begrepet #Turveteraner ble lansert av NVIO sentralt i fjor, med start i mars og avslutning etter siste tur i oktober. Fra NVIO sentralt er det ikke noe slikt prosjekt i år, så vi tror og håper at begrepet kan brukes om vårt turprogram. Foto: Svein Olav Nymoen

Les mer
Det skjer noe på Trandum

Det skjer noe på Trandum

09.03.22 16:58 av Svein Olav Nymoen

Det er i ferd med å skje noe med det tenkte veteranhuset på Trandum. Tre av oss i styret var 2. mars i et informasjonsmøte med Stiftelsen Trandum og ble vist planer for bebyggelse og området. Bildet er fra 17. august 2018, dagen da intensjonsavtalen mellom Stiftelsen Trandum, kommunene og Avinor ble undertegnet. Foto: Svein Olav Nymoen.

Les mer
VETERANTREFF

VETERANTREFF

22.02.22 21:55 av Svein Olav Nymoen

Tirsdag 22. februar 2022. Årets andre veterantreff ble gjennomført i lokalforeningens "eget" forsamlingslokale, Peppes Pizza på Jessheim. Denne gangen var arrangementet midt i vinterferieuka, så antall frammøtte var kanskje litt preget av det. Men det møtte 13, og det ser vi på som et lykketall. Som seg hør og bør ble det servert gratis pizza til deltakerne, mens enhver sto for å leske strupen med noe duggfriskt. Med til treffet hadde nyvalgt leder med pins og noen andre småeffekter som ble delt ut til de frammøtte. Det er flere igjen, så alle som vil ha skal få. På treffet denne gangen deltok Ørnulf Eriksen, Magnar Aae, Brynjulf Ivar Jensen, Svein Olav Nymoen, Vidar Hansen, Oddbjørn Ødegård, Geir Janssen, Øivind Hegg, Ståle Lindhardt, Arve Køhl, Morten Haugerud og Terje Røberg. Foto: Svein Olav Nymoen.

Les mer
NVIO-s ledersamling på Jessheim

NVIO-s ledersamling på Jessheim

22.02.22 09:58 av Svein Olav Nymoen

"Sammen er sterkere enn alene" var temaet for NVIO-s ledersamling som gikk av stabelen 19.-20. februar 2022. Åstedet var Quality Airport Hotel Gardermoen, og dit kom det deltakere fra Finnmark i nord til Agder i sør, Bergen i vest og Romerike i øst. Bildet viser de aller fleste deltakerne på samlingen. Foto: Privat.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 23

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 23

10.08.21 09:32 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Dette er siste del i denne serien. Koronasituasjonen globalt har medført liten aktivitet også lokalt. Her er en oversikt over hva som hittil har kunnet arrangeres i 2021. Bildet: Fra NVIOs digitale landsmøte 24. april, der Brynjulf Jensen var foreningens delegat, mens Terje Røberg og Svein Nymoen deltok som bisittere og observatører.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 22

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 22

02.08.21 08:52 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Send gjerne bilder og tekst til nymoensveinolav@gmail.com. Bildet denne gangen er fra lokalforeningens årsmøte for 2020, der Brynjulf Ivar Jensen ble overrakt hedersbevisning for sin mangeårige innsats for foreningen.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 21

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 21

26.07.21 09:29 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Send til nymoensveinolav@gmail.com. Bildene denne gangen er fra lokalforeningens tur til Kiel i oktober 2019.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 20

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 20

19.07.21 09:12 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Bildet er fra medaljeutdeling på Sessvollmoen 6. april 2018. Foto: Wenche Christin Nymoen.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 19

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 19

12.07.21 01:00 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 18

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 18

05.07.21 09:32 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 17

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 17

21.06.21 09:50 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 16

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 16

14.06.21 09:37 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Foto: Anders Berglie.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 15

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 15

07.06.21 08:22 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Bildet: Anders Berglie, ass S4, Nordic Baltic Transition Support Unit, NBTSU, Masar-e-Sharif, 2013. Svensk, finsk, latvisk og norsk enhet under svensk ledelse. Nordmenn i Camp Nidaros, Marmal. Stab, svensker, finner og latviere i Camp Northern Lights i MeS by. Bildet er tatt i Mike Spann i utkanten av Masar-e-Sharif. Foto: Anders Berglie.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 14

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 14

31.05.21 09:17 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Bildet er fra Tyr fort, Sør-Libanon, kont. I, 1978. Foto: Svein Olav Nymoen.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 13

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 13

24.05.21 10:34 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Bildet er fra Feltsykehuset i Naqoura, Sør-Libanon, kont. I, 1978. Foto: Svein Olav Nymoen

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 12

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 12

18.05.21 08:55 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Bildet er fra Ebl es Saqi, kont. I, 1978. Foto: Svein Olav Nymoen

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 11

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 11

10.05.21 09:18 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Bildet: Feltsykehuset for FN i MINURCAT, Tsjad, 2009-2010. Foto: Forsvaret. Utlånt av Frank Berg.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 10

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 10

03.05.21 11:27 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Bildet: NorMash Korea 1952. Foto: Forsvaret/Utlånt av Frank Berg.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 9

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 9

26.04.21 18:31 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Bildet: Ebel es Saqi sett fra transportlagets ene hus, "Lykkeboden", i første kontingent 1978. Foto: Svein Olav Nymoen.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 8

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 8

19.04.21 08:33 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Bildet: NDH 1 ISAF Masar E Sharif – 2006-2007. Bildet er utlånt av Frank Berg.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 7

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 7

12.04.21 08:35 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Bildet viser Army Hospital ved NORMASH Korea 1951-54. 624 soldater gjennom sju kontingenter. 14755 pasienter, 73637 pasientdager, fire operasjonsbord og 9600 operasjoner. 8000 tannkonsultasjoner. Bildet er utlånt av Frank Berg.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 6

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 6

05.04.21 08:42 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Bildet viser sanitetsdelen av ISAF, Kabul i 2004, utlånt av Frank Berg.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 5

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 5

29.03.21 08:29 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Bildet viser NORBATTs AO i Sør-Libanon i 1983.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 4

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 4

22.03.21 10:50 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. Bildet er hentet fra Forsvarets presentasjon "Norwegian armed forces medical services 1945-" og er fra NORMASH Korea. Takk til Frank Berg for bildemateriell.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 3

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 3

15.03.21 10:27 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Det er fremdeles et ønske at flere sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer. (Foto: Anders Berglie)

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 2

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 2

08.03.21 10:45 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene - og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningens medlemmer har medvirket i. Denne gangen er det Svein Olav Nymoen som er representant for utenlandstjeneste - i UNIFIL, NORBATT I i Libanon 1978. Det er fremdeles et ønske at flere medlemmer sender bilder som kan brukes i denne serien. Både fra utenlandstjeneste og lokale arrangementer.

Les mer
NVIO Øvre Romerike 25 år - del 1

NVIO Øvre Romerike 25 år - del 1

01.03.21 11:22 av Svein Olav Nymoen

NVIO Øvre Romerike ble stiftet i oktober 1996. I denne serien gjennom disse årene presenteres stiftelsen og alle år i etterkant, stort sett som gjengivelse av årsberetningene og litt til. Bilder er innhentet fra noen medlemmer og andre. Disse stemmer nok ikke hele tiden i den tidsperioden de er satt inn, men gir allikevel et bitte lite glimt inn i noen av misjonene Norge og lokalforeningen har medvirket i. Denne gangen er det Kjell Dyve Furuseth som er representant for utenlandstjeneste - i Tysklandsbrigaden.

Les mer

Kategorier