NVIO-s ledersamling på Jessheim

NVIO-s ledersamling på Jessheim

Publisert av Svein Olav Nymoen den 22.02.22.

Ledersamlingen er ikke et vedtaksmøte, men en rådgivende samling der saker som diskuteres danner grunnlag for forbundets arbeid mot landsmøtet i 2023. Nå sto også vanlige "årsmøtesaker" som regnskap og budsjett på sakslista, men kun som orienteringssaker. Kontrollkomiteens vurdering ble fremlagt og saker fra landsmøtet 2021, som styre og sekretariat jobber med, ble presentert.
Hovedmengden av saker var lagt opp med innledning og gruppearbeid. Gjennom de to dagene samlingen varte, gikk gruppene gjennom oppgavene "Rekruttering", "Fordeling av midler", "Politiske målsettinger", "Organisasjon" og "Kommunikasjon". Resultatet av gruppearbeidene ble samlet og vil bli gjennomgått og bearbeidet i forbundets sekretariat.
Under punktet "Organisasjon" ble regionalisering diskutert, blant annet rundt inndeling i regioner. Det mest interessante forslaget som ble lagt fram var inndeling etter landets HV-distrikter. Ved en slik inndeling vil forbundets regionkontakter kunne ha direkte kontakt med en "overordnet" innenfor Forsvarets rekker.
NVIO-s forhold til World Veterans' Federation ble tatt opp i plenum, og president Ole Asbjørn Fauske foredro om NVIO-s syn og holdning til de uttalelser som WVF-s president har uttrykt.
Ledersamlingen var den første etter at korona-pandemien satte en stopper for samvær for to år siden. Det ble gjenspeilet i deltakernes iver og glede over igjen å kunne treffe hverandre. Lørdagens festmiddag ble en lattermild og hyggelig opplevelse, der flere av taffelets nytere viste gode egenskaper i det å fortelle gode historier.
Alt i alt en trivelig, nyttig og lærerik samling der det for mange ble gjensyn med gamle kjente, mens andre var med for første gang og hadde "lærlinghatten" på.