Kieltur i tåke og sol

Kieltur i tåke og sol

Publisert av Svein Olav Nymoen den 24.10.22.

Alt var klappet og klart da vi ankom Hjortneskaia for innsjekk. Color Fantasy lå der, og billettene var sirlig lagt på toppen av en reol. Bunken med billetter var liten, men de ni som var påmeldt gjorde selskapet og turen fyldig med sin deltakelse og sine historier.
 
Wenche Nymoen, Joanne og Terje Røberg, Torgeir Hansen, Toril og Dag Altenborn og Bjørnar Myrland klare til ombordstigning.

Overfarten var like rolig som hjemme i stua. Sjøen lå nesten helt speilblank. Lugarene var i hovedsak samlet på dekk 10, mens et par var ett dekk høyere. Inntil buffeten kl. 20, var det fritt fram for hver enkelt å engasjere seg i skipets mange tilbud. Noen handlet, noen hvilte og noen fant seg en oase der det ble inntatt både vått og tørt.
 
Vi samlet oss i Pianobaren og hadde en hyggelig kveld der. Toril Altenborn, Wenche og Svein Nymoen, Terje og Joanne Røberg,
Torgeir Hansen, Bjørnar Myrland og Mikael Kløvstad.

Vi hadde ikke show på turen til Kiel. En glipp fra reiseleder får stå som forklaring på det. Men vi samlet oss i pianobaren og hadde en hyggelig kveld allikevel.
 
Vi måtte vente litt på en båtpassasje da vi var på tur inn til sentrum av Kiel. Dag, Toril, Wenche og Torgeir.

Lørdag opprant med potte tett tåke da skipet stevnet mot kai i Kiel. Men jo mer vi nærmet oss land, jo lettere ble det. Og da vi hadde fått i oss frokost og gikk i land litt over klokka 10, var tåka allerede over hustakene inne i byen. Idet vi skulle passere brua over kanalen fikk vi rødt lys og måtte vente til brua var hevet, en båt hadde passert og brua igjen ble senket. En spasertur inn til sentrum gjorde godt for kroppen, og da vi på tilbaketuren fikk så å si skyfri himmel, ble dagen nesten som en god, norsk sommerdag.
 
Midt på dagen forsvant tåke og skyer og det ble en «god norsk sommerdag». Vi nøt solskinnet før vi gikk om bord.

Alle kom seg om bord innenfor tidsrammen, og klokka fem om ettermiddagen var det buffet, før vi stilte oss i kø for underholdning i Show Lounge. Et av de aller beste opptredenene vi har sett om bord, med tema fra Italia denne gangen. Fine farger, elegant dans og fantastiske sangprestasjoner. Etter dette ebbet kvelden ut i restauranten øverst i baugen på skipet.
Deltakere på denne turen var Bjørnar Myrland, Terje og Joanne Røberg, Mikael Kløvstad, Torgeir Hansen, Dag og Toril Altenborn og Wenche og Svein Nymoen, med sistnevnte som reiseleder.