Fra Øvre Romerike til Kiel

Fra Øvre Romerike til Kiel

Publisert av Svein Olav Nymoen den 09.04.20. Oppdatert 22.04.20.

Pizzatreffet hos Peppe's Pizza på Jessheim i september 2019 var anledningen der turforslaget ble presenter først. I etterkant av treffet fikk alle medlemmer melding med nødvendig info og påmeldingsfrist. På avreisedagen 25. oktober sto altså ni av medlemmene klare til å gå om bord i Color Fantasy.

Gjennomføringen var godt forberedt. Vi hadde reserverte plasser både i Show Lounge og til fredagskveldens middag. Lørdag kveld sto bordet ferdig dekket i Grand Buffet, og frokost lørdag og søndag var også en del av billetten. Lokalforeningen "sponset" turen slik at deltakernes pris var behagelig.

Ved ankomst Kiel gikk de fleste i land og tittet litt rundt i byens gater. Löwenbraü er for mange et must når byen er reisemål, og turdeltkerne fra Øvre Romerike følte seg forpliktet til å videreføre denne tradisjonen. Etter et kort besøk der - på omtrent en øls tid - gikk noen videre på shopping, mens andre gikk til Klosterbryggeriet og inntok lunsj. Ganske nøyaktig klokka to ble fortøyningene kastet og hjemturen var et faktum. Søndag 27. oktober la båten til ved Hjortneskaia da den skulle - etter at klokka var stilt en time tilbake i løpet av natta.

Turens eldste deltaker var 88 år gamle Kjell Dyve Furuseth. Han er veteran fra tysklandsbrigaden, som eksisterte fra 1947 til 1953. Kjell var ute i førstegangstjeneste ved Jessheimleiren da han ble beordret til tjeneste og møtte fram 6. november 1951, 20 år gammel. Han ble stasjonert i Schleswig ved feltmagasinet, der ha var i sju og en halv måned. Jobben var å kjøre lastebil med forsyninger ut til mannskapene. Ved denne avdelingen var det 47 tjenestegjørende. Kjell ble tilbudt sjåførjobb i forlengelsen av tjenesten, men takket nei, og har ikke andre utenlandstjenester for Forsvaret.

Alle var enige om at turen var vellykket, og at styret hadde gjort en god jobb med tilretteleggingen.