Fårikål og Leopard på Trandum

Fårikål og Leopard på Trandum

Publisert av Svein Olav Nymoen den 26.09.21.
Klokka fem - eller søtten for de som liker det sånn - var alt klart til servering. Da var 25 gjester kommet og stemningen i ferd med å stige til store høyder. Ikke bare på grunn av treffet, men også litt fordi landet igjen var fritt - for restriksjoner i forhold til pandemien.

Medaljekokk Terje Røberg.
Riddersalen i messa passet selskapets størrelse perfekt. Det ble dekket på begge sider av et langbord, levende lys, godt i glasset og velsmakende fårikål tilberedt av medaljekokk Terje Røberg. Gjennomføringen av treffet var det styret som sto for, mens de to som virkelig gjorde jobben var nevnte medaljekokk og kasserer Magnar Aae.
Men uten gjester, intet treff. Og det vektla leder Brynjulf Jensen i åpningen av gildet. Aldri før har så mange deltatt på et slikt treff - og ikke minst var det hyggelig at så mange damer/ledsagere var med.
Tilbakemeldingene var at både treff og mat var av beste merke. Det tar styret med seg og satser på flere treff av samme kaliber.
Vidar Hansen viste fram sin Leopard tanks. Han har bygget alt
selv, så nær som beltene. Fire år har det tatt, og det gjenstår
noen småting før den er helt ferdig.


Etter at varmretten var inntatt og alle var mette, ble de aller fleste med ut og så på Vidar Hansens flotte kopi i størrelse 1:6 av en Leopard tanks. Motorisert elektrisk, fjernstyring, skikkelig lyd og ellers bevegelige deler der det skal være. Eneste mangel hittil er "smell i røret", som Vidar selv sa. Denne modellen har han brukt fire år på å bygge, og den er enda ikke helt ferdig. Alt av arbeid har han gjort sjøl, så nær som beltene. De er spesialbestilt. Et fantastisk bygg, og utrolig morsom å se operativt.
Kaffe og prat endte ut etter et par-tre timers samvær, og alle reiste hjem både mette og fornøyde etter mat og prat.
Takk til Stiftelsen Trandum for lånet av kommandantbolig og messe. Det er slettes ikke umulig at NVIO avd. Øvre Romerike søker plass til seinere arrangementer.
Artilleriets jernhester. Leoparden er i målestokk 1:6.

Deltakere på treffet var: Magnar Aae, Brynjulf Jensen, Erling Rennan, Terje Røberg, Hilde Gjestemoen, Jann Harald Kristiansen, Kjell Furuseth, Jon Thorvaldsen, Tore Dahl, Berit Sørum, Knut Laache, Terje M. Knutsen, Oddny Knutsen, Eli Fiske, Oddbjørn Ødegård, Bjørnar Myrland, Geir Stokker, Birgit Skog, Vidar Hansen, Ole Antonsen, Bjørg Antonsen, Ståle Lindhardt, Berit Lundberg, Wenche Christin Nymoen, Svein Olav Nymoen.