25 års jubileumstur til Kiel

25 års jubileumstur til Kiel

Publisert av Svein Olav Nymoen den 24.10.21. Oppdatert 21.12.21.

Da skipet, Color Fantasy, kastet loss kl. 14.00, var det 11 deltakere med pass og koronasertifikat med fra Hjortneskaia – i tillegg til omtrent 2700 andre reiselystne. Ikke alle feiret vårt jubileum, men det var tydelig at de aller fleste feiret at det igjen er mulig å reise utenlands.

De fleste deltakerne i avgangsterminalen på Hjortneskaia.

Om bord ble vi informert om at munnbind er obligatorisk i Tyskland. Da vi lørdag formiddag gikk i land i Kiel, så det slett ikke ut til at det var riktig. I hvert fall ikke ute på gata. Inne derimot, var alle «ikledd» et slikt, så kanskje informasjonen manglet detaljen om forskjell ute og inne.

"Handlegata" om bord i Color Fantasy.                                          Turen nedover gikk over i solskinn over nesten flat sjø.

HYGGELIG OM BORD
Vel om bord gikk vi hver til vår lugar, før noen samlet seg for å spise lunsj. Det var trangt om plassene siden båten var full, men alle fikk i seg et par matbiter. I timene fram til middag klokken åtte var det opp til hver enkelt å finne på noe. Men sosiale som de fleste er fant flere fram til et hyggelig sted å sette seg ned, ta en øl og prate om alt eller ingenting. Middagen ble servert i ala carte-restauranten og besto av fisk- og skalldyrsuppe til forrett, reinsdyrplomme som hovedrett og multemousse-kake på mandelbunn til dessert. Til dette ble det servert rød eller hvit vin, eller annet drikke for de som ville ha det.

 NESTEN FLAT SJØ
Sceneshowene om bord var booket fulle, så denne gangen måtte vi stå for underholdningen selv. Både fredag og lørdag ble det gjort framstøt for å reservere bord, uten hell.

Det er flere koselige "oaser" om bord, og noen av oss fant en fin krok i puben akter på dekk 7. Fredagens middag ble servert
i restauranten akter på dekk 6.


Overfarten til Kiel var behagelig – lite bølger. Værmeldingen varslet ganske sterk vind som skulle avta utover dagen. Det stemte nok, for sjøgangen kunne knapt nok merkes før vi la til i Kiel.

 SOM EN NORSK SOMMERDAG
Lørdag formiddag ville de aller fleste i land. Og etter frokost ble ytterjakker og gode sko tatt i bruk for en tur på byen. Noen ville hit og andre ville dit. Noen hadde bestemte mål mens andre gikk mer på måfå. Temperaturen var behagelig – nesten som en norsk sommerdag – og vinden glimret med sitt fravær. Solen glimret med sitt nærvær og gjorde landloven helt perfekt.
Klokka halv to måtte vi igjen være om bord, og fram til klokken 17.30 – da det var booket for buffet – valgte de fleste noen rolige timer med lunsj og litt hvile.

Vi ble instruert til å bære munnbind. Det var nok bare inne det var obligatorisk, der bar alle et slikt. Ståle, Berit, Wenche og
Brynjulf venter på at brua over kanalen inn til sentrum skal åpne. En gatekunstner formet en flott hund av sand. Imponerende!


Etter bare noen få minutters forsinkelse ble trossene halt og kursen igjen satt mot Oslo, og klappet til kai søndag 24. oktober – på selveste FN-dagen.

Wenche fant seg en kavaler i gågata. - Det er det kaldeste fanget jeg har sittet på, sa hun etterpå. En forfriskning i lokalene til
Kieler Brauerei. Der har de meget godt øl.


FÅ DELTAKERE
Invitasjon til turen var sendt ut til foreningens medlemmer medio september. Det er alltid god interesse for slike og andre arrangementer når de blir lansert. Da påmeldingsfristen utløp 30. september var det 14 påmeldte. Av forskjellige grunner trakk tre deltakere seg slik at det på avreisedagen sto 11 deltakere på kaia i Oslo. Sju veteraner og fire ledsagere.
Takk for hyggelig tur til de som var med. Disse var Brynjulf Ivar Jensen, Magnar Aae, Bjørnar Myrland, Terje og Johanna Røberg, Kjell Dyve Furuseth og Rønnaug Fonbæk, Ståle Lindhardt og Berit Lundberg, Svein Olav og Wenche Christin Nymoen.

Gjennom et vindu med salt sjøsprut ble det en vakker solnedgang
lørdag kveld. (Alle fotografier: Svein Olav Nymoen)