Glimt fra 8, mai

Glimt fra 8, mai

Publisert av Svein Olav Nymoen den 09.05.22.
8. mai 2022 - Frigjørings- og veterandagen. Dagen før gikk turen til Bæreia på Kongsvinger for å delta i årets utgave av "På hjul med veteraner". Innsjekking fra kl. 16.00, middag kl. 17.00 og sykkelmøte kl. 18.00. Etter det var det fritt fram inkl. kveldsmat kl. 20.00.

Før start fra Årnes var det minneseremoni ved monumentet
over falne under andre verdenskrig. (Foto: Svein Olav Nymoen)

Starten på årets utgave ble flyttet til Årnes av forskjellige årsaker, men mest fordi politiet ikke kunne stille med eskortemotorsykler fra Sinsen og inn til festningen. Derfor ble ruta lagt om litt fra Gjelleråsen, idet roadmaster Sigurd Heier og øvrig arrangementsstab valgte gang- og sykkelveier så langt det lot seg gjøre. Vi hadde god tid, og kom fram til venteplassen før innkjøring på festningsplassen Halvannen time omtrent i forkant.

Roadmaster Sigurd Heier og undertegnede. (Foto: Bjørn Ottersen)
Det er alltid hyggelig å treffe veteraner fra forskjellige misjoner, og lørdagskvelden ble brukt blant annet til å hilse på ukjente og bli kjent med dem.
Søndag morgen startet tidlig - revelje kl. 06.00, frokost, oppstilling og avreise fra Bæreia. Starten fra Årnes var kl. 09.00 for første pulje etter at de obligatoriske prosedyrene var gjennomført.

Medaljører etter endt tur, Bjørn Ottersen og Svein Olav Nymoen,
sammen med Per Kristoffersen. Alle tre veteraner fra NORBATT I
der vi kjørte M6 i sjaførlaget/Stabskompaniet i Ebel es Saqi.
(Foto: Grethe Ottersen)

Selv syklet jeg fra Bæreia som eneste deltaker denne gangen, og rakk starten fra Årnes med ca 15 minutters margin. Siden Google viste 44 km fra Bæreia til Årnes startet jeg kl. 06.45 og mente å ha god tid. Ved Skarnes, da jeg hadde syklet 31 km, sto det 23 km til Årnes. Da fikk jeg litt "hetta" om jeg skulle rekke starten. Men som sagt, det gikk bra.
De siste sju milene gikk i rolig og hyggelig tempo. foruten et lite uhell utenfor legevakta i Oslo, der tre deltakere falt i bakken, gikk turen helt fint. Det ble noen skrubbsår som ble renset og bandasjert av sanitetspersonalet som fulgte sykkelturen.
Vel inne på festningsplassen var det tale og medaljeutdeling, før vi takket for følget og gikk (eller syklet) hvert til vårt.