Årsmøtet gikk smertefritt

Årsmøtet gikk smertefritt

Publisert av Svein Olav Nymoen den 16.02.22.

Saksliste og årsberetning var i forkant av årsmøtet sendt ut til alle medlemmer som har e-post. Leder ønsket velkommen og møtet ble konstituert i henhold til vedtektene.
Årsberetningen tok sekretæren seg av, og den ble enstemmig godkjent med et par små endringer. Av årsberetningen kan en blant annet lese følgende:

Organisering:
NVIO avd. Øvre Romerike har i perioden hatt følgende styresammensetning:
Leder: Brynjulf Ivar Jensen.
Nestleder: Terje Røberg.
Kasserer: Magnar Aae.
Sekretær: Svein Olav Nymoen.
Styremedlem: Bjørnar Myrland.
Varamedlemmer til styret:
Ørnulf Normann Eriksen og Svein Eldar Warem.

 Andre verv:
Kameratstøtteansvarlig:
Bjørnar Myrland.
Revisor: Jann Harald Kristiansen.
Valgkomite: Bjørnar Myrland og Svein Aarvik.

 Møter, representasjon og medlemmer:
Året startet med restriksjoner i forbindelse med korona-viruset, derfor kom ikke møtevirksomhet eller veterantreffene ordentlig i gang før midt på sommeren.
Det er avholdt årsmøte og ni styremøter. Styret har behandlet 63 hovedsaker m/underpunkter.
Ledersamling og landsmøte ble 24. og 25. april gjennomført som digitalt møte. Foreningen stilte med delegat Brynjulf Ivar Jensen og to bisittere/observatører, Terje Røberg og Svein Olav Nymoen.
Jubilanter som fyller «runde år», 50, 60, 70, 75, 80, 85 eller 90 år har fått kort i anledning sitt jubileum. Noen medlemmer har i løpet av året gått bort. I de tilfeller hvor foreningen er gjort kjent med dette, er det ved begravelsen gitt bårebukett med sløyfe.
Det har ikke vært noen saker for kameratstøttekontakten i 2021.
Ved utgangen av 2021 hadde foreningen 175 betalende medlemmer.
Kameratstøtteleder, Bjørnar Myrland, har deltatt på studie i regi av Universitetet i Agder og NVIO.

 Hedersbevisning.
Etter årsmøtet (1. juni) ble mangeårig leder, Brynjulf Ivar Jensen, tildelt NVIO-s hederstegn i bronse for lang og tro tjeneste.
I innstillingen til utmerkelsen sto det blant annet: «NVIO avd. Øvre Romerike har 25 års-jubileum i 2021. Foreningen ble stiftet 22. oktober 1996, og Brynjulf har helt fra starten vært medlem i foreningen. Allerede i 2000 ble han valgt inn i valgkomiteen, der han satt til og med 2001. I 2002 ble han valgt som nestleder, og fra årsmøtet 2004 har Brynjulf Ivar Jensen vært foreningens dedikerte leder.
Styret i foreningen ønsker enstemmig å hedre hans innsats med NVIO-s hederstegn i bronse.»

Veterantreff og andre arrangementer:
1. juni 2021: Etter årsmøtet ble det pizza og hyggelig veterantreff med 14 deltakere.
16. juni 2021: Tradisjonelt veterantreff med 16 deltakere.
31. august 2021: Tradisjonelt veterantreff med 18 deltakere.
28. september 2021: Tradisjonelt veterantreff med 19 deltakere.
26. oktober 2021: Tradisjonelt veterantreff med 19 deltakere.
30. november 2021: Tradisjonelt veterantreff med #Veteranbarten, 11 deltakere.
Alle treffene er avholdt hos Peppes Pizza på Jessheim.

 Fårikåltreff:
Fårikåltreff ble arrangert 25. september 2021 i lokalene etter offisersmessa på Trandum. Det møtte 25 deltakere som fikk servert herlig fårikål. Treffet var gratis for medlemmer mens ledsagere betalte 50,- kroner. Et vellykket arrangement der Terje Røberg sto for fårikålen, Magnar Aae for det tekniske, Brynjulf Ivar Jensen for det økonomiske og samtlige for hyggelig stemning.

 Jubileumstur til Kiel.
22.-24. oktober var det invitert til Kiel-tur med Color Line. Bare sju veteraner/medlemmer og fire ledsagere var med på turen. Allikevel en hyggelig tur som for medlemmene ble sponset med en andel fra foreningens kasse (tildelte midler).

 Busstur til Charlottenberg.
Fredag 26. november ble turen gjennomført med 12 deltakere. Bare åtte av disse var veteraner. Resten utgjorde ledsagere og et par andre passasjerer. Pluss sjåfør Asbjørn med buss fra Busskameratene.

 Kirkeparade i Akershus slottskirke 13. desember.
Grunnet innstramminger i smittevernreglene, ble kirkeparaden også i 2021 avlyst. Arve Køhl fra vår avdeling skulle vært tekstleser denne gangen.

 Informasjon:
NVIO avd. Øvre Romerike har egen profil på facebook, der informasjon og annet er lagt ut. På foreningens hjemmeside, ovre-romerike.nvio.no er tilsvarende info lagt ut.
Via nettprogrammet StyreWeb er det sendt ut invitasjoner til våre veterantreff. Herfra er det benyttet både e-post og sms. Det siste styremøtet i 2021 vedtok å fase ut sms som informasjonskanal.
Foreningen har e-postadresse post.ovre-romerike@nvio.no

 Avslutning:
NVIO Øvre Romerike har, som de øvrige veteranforeningene rundt omkring, måttet forholde seg til de smittevernreglene som er vedtatt av myndighetene og NVIO sentralt. Særlig første halvdel av året var det vanskelig å holde sammenkomster/treff. Styret takker de som har deltatt på foreningens arrangementer, og har et sterkt ønske om at flere vil delta i tida som kommer."

Regnskap, budsjett og virksomhetsplan ble gjennomgått og godkjent av årsmøtet. Regnskapet viser et lite overskudd. Foreningens økonomi er god.

Fra årsmøteprotokollen kan nevnes:
Til stede: 18 stemmeberettigede.
Innkalling og saksliste: Godkjent enstemmig.
Valg av møteleder: Brynjulf Ivar Jensen.
Valg av referenter: Svein Olav Nymoen og Svein Eldar Warem.
Valg av to personer til å underskrive referatet/protokollen: Sissel Naalsund og Stein Larsstuen.
Årsberetning: Enstemmig godkjent med et par små rettelser.
Regnskap: Gjennomgått av leder. Positivt resultat. Revisors rapport lest. Revisor anbefaler regnskapet godkjent. Enstemmig godkjent.
Budsjett/aktivitetsplan: Leder presenterte og gjennomgikk budsjett/aktivitetsplan. De forslagene som ble framlagt godkjennes. Planen er ikke bindende og kan endres under veis.
Innkomne saker: Ingen.
Endrede vedtekter: Vedtektene er revidert sentralt. Leder gjennomgikk disse. I hovedsak redaksjonelle endringer og noen få tillegg. Vedtektene godkjent etter noen spørsmål om endringer og tillegg.

 Valg: Valgkomiteens forslag fremlagt av Bjørnar Myrland:
Leder: Svein Olav Nymoen (ny), Nestleder: Terje Røberg (ikke på valg), Kasserer: Magnar Aae (ikke på valg), Sekretær: Tom Espe Doknes (ny), Styremedlem: Bjørnar Myrland (gj.valg), Varamedl.: Ørnulf Normann Eriksen (ikke på valg), Svein Eldar Warem (gj.valg), Revisor: Jann Harald Kristiansen (ikke på valg), Valgkomite: Svein Aarvik, Bjørnar Myrland (gj.valg), Kameratstøtteleder:     Bjørnar Myrland (ikke på valg).
Ingen benkeforslag. Alle valgt ved akklamasjon.
Årsmøtet gir styret fullmakt til å velge delegat(er) til landsmøtet 2023.

 Avslutning:
En milepæl i foreningen er at ny leder ble valgt etter 18 år med Brynjulf Ivar Jensen i lederrollen. Avtroppende leder takket for seg i styret og mener at alle disse årene har vært gode opplevelser. Deretter ble klubba overrakt til nyvalgt leder, Svein Olav Nymoen, og det nye styret ble ønsket lykke til. Nestleder Terje Røberg overrakte Brynjulf Ivar Jensen blomster som takk for lang og trofast tjeneste som leder i foreningen.

Nestleder Terje Røberg (t.v.) overrekker blomster til avtroppende leder
Brynjuf Ivar Jensen, som har sittet som styreleder i 18 år.
Foto: Svein Olav Nymoen.